با وقوع انقلاب ارتباطات و فناوری اطلاعات در دهههای اخیر تغییرات عظیمی در شهرها به تبع آن در زندگی انسانها رخ داده است. یکی از این موضوعات که حیات شهر را با ابعاد جدیدی مواجه ساخته است، پدیده شهر الکترونیک است.
امروزه شهر الکترونیک به عنوان یکی از خاستگاههای مدیران شهری و شهروندان در استفاده از خدمات شهری به شهروندان واقعیتی غیر قابل انکار است. برهمین اساس شهرداری الکترونیکی فعالیت خود را با ارائه ابتداییترین خدمات بر روی شبکه اینترنت و از طریق طراحی وبسایتهای طراحی شده آغاز میکند.
امروزه فناوری اطلاعات به عنوان عمده ترین محور تحول و توسعه در جهان امروز مطرح شده و دستاورد های ناشی از آن به گونه های مختلف در زندگی مردم تاثیر گزار بوده است (کیانی، 1390).
شهر الكترونيك يكي از خاستگاههاي مديران شهري و شهروندان در عرضه كردن و مورد استفاده قرار دادن خدمات شهري است (حضرتی لیلان، 1389). شهر الکترونیک نه به بزرگی دنیای الکترونیکی و کشور الکترونیکی و نه به کوچکی دانشگاه یا کتابخانه الکترونیک، بلکه مجموعه مناسبی برای برنامه ریزی استفاده جامعه از فن آوردی اطلاعات به منظور بهره برداری آحاد جامعه است (حاتمی نسب،1390).
شهر الکترونیک از طریق خرید الکترونیک، خدمات الکترونیک، ارتباط الکترونیک، آموزش الکترونیک، بانکداری الکترونیک، دورکاری الکترونیک و تفریح الکترونیک بر کاربری های مختلف شهر تأثیر می گذارد (پور محمدی و دیگران، 1392). در جوامع كنوني عواملي نظير افزايش فقر و بي عدالتي اجتماعي و اقتصادي، افزايش جمعيت، افزايش شهرنشيني، مشكلات عديده اي را گريبانگير شهروندان و مديران شهري براي اداره و مديريت شهرها نموده است (هادیلی، 1389).